VIA VERDA DEL CÀMPING NATURA A GIRONA

Ruta per fer la Via Verda del Carrilet Olot-Girona, des del Càmping Les Preses Natura fins al mig de la ciutat de Girona. Suggerim unes parades per fer-la fàcil en mitja/una jornada: són 53,5 km que podem fer plàcidament, amb família, amics o sols.

És la Via Verda més antiga del país. Es va iniciar la recuperació el Juny del 1993, precisament el tram de Les Preses a Olot. 

Després s`hi van afegir la de Girona-St. Feliu de Guíxols i posteriorment,  la de Ripoll a St. Joan les Abadesses i els enllaços entre elles, que ara formen part de la  xarxa de Vies Verdes.

L’inici de la ruta el farem al Càmping Natura de Les Preses, A 300 m del Càmping passa la Via Verda de la Ruta del Carrilet d`Olot a Girona. Forma part de la xarxa de Vies Verdes de condicionades sobre antigues rutes ferroviàries de les comarques de Girona i ara, també estan integrades a Pirinexus, ruta transfronterera que enllaça amb xarxes europees.

El Càmping està estratègicament situat per gaudir d`aquesta infraestructura ciclista per doble motiu:  permet gaudir-la per fer rutes de proximitat  a l`entorn de La Garrotxa (vegeu rutes de cicloturisme : https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-bicicleta/rutes-cicloturisme/. Per altra banda, es ideal per fer-hi estada entre les etapes provinents de Girona i de Ripoll.

Precisament el Càmping Les Preses Natura està especialitzat en el servei del cicloturisme des dels seus inicis, perquè forma part de l`empresa matriu ATMA (Agencia de Turisme Mediambiental), com ho és també el C.L.B. (Centre Logístic de Bicicletes: http://bicicletes.atma.cat/  ) a Olot, que ofereix serveis de lloguers, trasllats, i tota mena de suport a la bicicleta.

La ruta us portarà fins a Girona per les valls d`en Bas, d`Hostoles, del Brugent i del Ter. Excepte el pas pel Coll de Bas, la pedalada és planera i amb lleugera baixada, perquè està sobre l`antiga via ferroviària de Carrilet d`Olot a Girona.

Passarem pels pobles de: St. Esteve d’en Bas, St. Feliu de Pallarols, Les Planes d’Hostoles, Amer, El Pasteral, La Cellera de Ter, Anglès, Bonmatí, Bescanó, Salt i …

…. arribarem a Girona!.

Suggerim tres parades repartides en el trajecte on podreu trobar informació del territori, menjar-begudes i serveis de suport. Però també en n’ha d’altres, repartides a cada municipi, sobretot en les antigues estacions. A més, com apuntàvem, ATMA us pot fer el servei de transport i reparació de bicicletes o recollir-vos en qualsevol punt del trajecte. Informeu-vos al Càmping.

Veure més informació de la ruta a: https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-bicicleta/rutes-vies-verdes/

Autor: danielt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *