RUTA DE LES PRESES

 

Caminada familiar per coneixer el poble. Es pot fer amb 2 o tres hores. Es aconsellable portar el GPS des del Càmping per identificar els punts de recorregut.

Iniciarem la passejada des del Càmping Natura per pujar al mas Pinell on tindrem una panoràmica del poble i de la vall, amb el riu Fluvià al mig i al fons, el massís de Sta. Magdalena i Puigsacalm.

Baixarem a la Plaça Major (1), i al mig observarem una placa al ball de les cintes dansa tradicional del poble. Al seu voltant, unes petjades amb el nom de tots els veïns, constatant que es l’àgora  de la vida presenca.

Davant tindrem  l’església de St. Pere (2) amb els dos campanars característics del poble. Hi passarem per davant i descobrirem el carrer St. Pere (3) que ens mostra  el seu encant: cases antigues amb llindes d’inscripcions remotes. A la paret de l’església observem un singular medalló tallat a la pedra.

Sortint del carrer trobem la façana de la casa de la Mata (4) caminem per sota del doble passadís, que demostra la seva importància històrica. Donarem tota la volta la casa per entrar a un altre carrer antic on hi destaca Cal Vicari (5) i tornem a la plaça Major.

Enfilem al carrer Hospital per arribar a la casa de colònies, antic Hospital (8) i al costat, el Cementiri. Seguim la pista de terra  i des d’aquí veurem l’imponent cabanya de la Mata (7).

Baixarem cap a l’escola la Bòbila amb l’altíssima xemeneia. Aquí connectarem amb la Via Verda, passarem davant l’ antiga estació i pujarem pel carrer Marboleny fins al punt trobar el carrer principal del nucli: a la dreta es C/Major però nosaltres baixarem a l’esquerra pel carrer que te el nom de l’ermita de St. Sebastià, que de fet, es el final del nucli antic.

Proposem fer un tomb per la urbanització del Pladevall, que va néixer a la dècada del 1990 per donar possibilitat d’habitatge a joves del poble. Avui esclata de mainada jugant pels jardins i places!.

Tornem al Càmping fent el camí invers, fins a la Llar d’infants, per entrar al carrer Murrià on trobarem el Centre Cívic, Cultural, la pista Poliesportiva coberta. Pel carrer MH Josep Tarradellas tornarem al carrer Major per arribar a Ca les Monges ara convertit en l’Ajuntament.

Davant, una edificació amb història: la Bertrana (8) i al costat la finestra de l’antiga presó.

Anirem a l’ urbanització del Camp del Prat, de característiques similars a les que hem vist a la del Pladevall. Des d’aquí , des de la part posterior, podrem observar les singularitat de les cases del carrer Major amb les golfes característiques.

Voltarem la plaça Pau Casals per veure el Camp de Futbol, travessarem els torrents, veurem la encantadora piscina municipal i amb quatre passes, ja tornem a estar al Càmping, desprès d’una passejada agradable per conèixer i estimar mes Les Preses.

Veure la ruta a: https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-a-peu/

 

danielt

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *