RCB7 – La vall del Corb

Excel·lent excursió per fer amb família, pedalant per la Vall del Corb,  i la Via Verda Olot-Girona.

Baixarem del Càmping cap al nucli de Les Preses. Ens decantarem direcció Nord a la Zona Residencial del Pladevall, seguirem pel polígon industrial on al final, iniciarem la carretera del Corb pujant al veïnat de Pocafarina. Aquí comença El Corb, amb la carretera serpentejant a la vall mentre a la dreta s`aixeca la serralada que neix al volcà Racó, que passarem per sota, també del Puig Rodó (mirador de la Zona Volcànica de la Garrotxa que s`hi accedeix des de l`Area Recreativa de Xenacs), segueixen els Marbolenys , Roca Vidal, Rocalladre

Arrecerats a la muntanya o dispersos dintre la vall hi veurem una dotzena de masies que conviuen harmònicament amb paisatges de conreus i pastures que conformen un escenari idíl·lic i real de zona rural privilegiada. Masies amb nom propi: El Racó, El Farrés, El Soler, Ca l`Adroer, el Colomer i l`Antiga, a la banda del bosc de fagedes, que es fa espectacular a la primavera i la tardor pels canvis cromàtics de cada sector.

 

La vall no queda enrere en bellesa: camps ben conreats, pastures amb remats que hi donen vida. masies endreçades: Els Mitjans, La Canova i La Quintana. Fins a aquesta pedalarem per la carretera del Corb. Davant, al final de la vall, ja entraríem a la Fageda d`en Jordà, que ja es una altra ruta (RCB3 i RCB4).

Nosaltres pedalarem direcció nord per la carretera de Bonavista que ens completarà la panoràmica de la vall tot passant per les últimes masies: Curos Nou, les Arenes,la Ginebreda i Les Mates. Travessarem fagedes, fins arribar a una hípica.

En aquest punt, girarem a Sud pedalant per un preciós camí entre parets seques i artigues típiques del Bosc de Tosca, fins arribar al veïnat de Pocafarina per seguir l`Avinguda de la Zona Esportiva, que travessa aquest endreçada urbanització. Creuarem la carretera de Vic-Olot pel semàfor i entrarem a la carretera vella de Les Preses (direcció Sud) fins a trobar la carretera de La Pinya (GIV 5224) al veïnat de la Caseta. Amb poca estona  arribarem a la Via Verda, prop de  a Codella.

Seguint la Via Verda cap a Les Preses, entrarem al Pla de Les Preses: davant la Vall d`en Bas, amb els Llancers al fons. A la dreta,el massís de Sta. Magdalena, amb el Coll de Bracons, el Puigsacalm i el Salt de Sallent. Despunta el turó de El Mallol, presidint la plana. A l`esquerra, la vall del Corb que hem fet, el volcà Racó, Xenacs i Murriá, que tanca el cercla de muntanyes que envolten la vall. Quatre pedalades i ja som al Càmping. Bona excursió!.

Veure la ruta a: https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-bicicleta/rutes-cicloturisme/

Autor: daniel t.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *