RCB1 – PEDALADA AL SALT DELS ROURES

Ruta per visitar la gorga i el Salt dels Roures de la riera de Joanetes que baixa del Coll de Bracons, entre el Puigsacalm i els Llancers. La pedalada, a més, ens permet fer una circular per la Vall d’en Bas, en una plana encantadora sota el massís de Santa Magdalena, Murriá, Xenacs o Falgars, amb el castell de St. Miquel vigilant el territori.

Son cap a 18 quilometres que la majoria son planers, peró per arribar-hi, haurem de pujar fins al cim de Joanetes i això voldrà dir “fer cames”. També ens espera l’últim tram de camí, que farem a peu. Però la ruta s’ho val, sobretot a l’estiu que podrem refrescar-nos amb aigua fresca i neta, en un espai captivador.

Baixem del Càmping Les Preses Natura cap a la plaça Major i a l’escola La Bòbila. Sota l’immensa xemeneia iniciem el tram de la Via Verda Olot-Girona que circula paral·lel a la carretera d’Olot a Vic o Santa Coloma de Farnés. Prop de Sant Esteve d’en Bas, sortim de la Via Verda, travessem la C-153 i anem a Can Trona per la carretera local indicada. Travessem el veïnat per nucli antic i sortim a la carretera Parcel·laria que travessa la vall de Sud a Nord.

Enfilem cap a Joanetes per una carretera local que circula a l’esquerra de la riera de Joanetes, passem davant la granja Mas la Coromina, travessem la riera i enllacem amb la GIV 5273 que puja al Coll de Bracons, Nosaltres en farem un parell de quilòmetres per passar Joanetes i arribar (a l’esquerra) a una pista pavimentada de pas restringit, que ens portarà al cim de la boca del túnel de la C-63 i a l’ ermita de Sant Mateu.

Ruta en bicicleta per a sèniors a la Garrotxa

En aquest encantador indret podem deixar les bicicletes i pujar per un corriol que ja ens deixa gaudir del clapoteig de l’aigua. El Salt dels Roures sembla amagar-se de massificacions i es de proporcions ajustades: Un salt vertical, una gorga que convida a refrescar-nos i un entorn natural que recordarem com visitants privilegiats. Seria un sacrilegi profanar tant d’encant!.

Tornarem pel mateix camí de l’anada fins arribar a Joanetes, on ara baixarem pel mig del casc antic per gaudir de un nucli de mantinguda arquitectura rural. Llavors recuperarem la GIV 5273, que baixarem fins al Viaducte. Aquí iniciem la carretera Parcel·laria en sentit Nord. Passarem davant la Cooperativa , on podem gaudir de restauració i productes del territori.

Seguirem la Parcel.laria cap a 1 km on veurem una hípica (Centre Eqüestre La Vall) a peu de carretera, amb uns cavalls que fan goig de veure per la planta que tenen i la doma que exhibeixen. Aquí iniciem el retorn cap a Les Preses, per la carretera local que travessa el riu Fluvià al Pas de la Torre. Arribem al poble i anem a buscar la Via Verda  que disposa de semàfor per travessar la carretera. Nucli urbà amunt: camp de futbol, piscina i el Càmping Les Preses Natura!.

danielt. Febrer del 2019

Veure la Ruta a:  https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-bicicleta/rutes-cicloturisme/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *