RCC2 – Volcà Racó – Les Ermites

Es una caminada ideal per fer amb mig dia, apte també per caminadors menors. Amb gairebé 10 Km, visitarem el Volca Racó, les ermites de St. Marti i St. Miquel del Corb. Tornarem per la carretera per poder gaudir de l`encantadora vall d`El Corb.

Ruta volcà Racó ErmitesDes del Càmping baixarem a la piscina municipal, la voltarem davant la masia de La Boada per iniciar el Camí del Racó que s`enfila fins al collet del Ferragut. Seguirem amunt fins a guanyar altura que ens facilitarà iniciar un tram mes planer, espectacular i divertit, al mig de fagedes, torrents i amb algunes vistes (les que ens deixi entreveure el bosc) fins al volcà Racó.

D`aquest volcà, n`endevinarem el cràter suau, ara pastura, amb vistes del Pirineus i l`Alta Garrotxa. El Bosc de Tosca i Olot els tenim als nostres peus. Seguirem el camí girant cap a Llevant per passar just al cim de la casa del Racó. Aquí comença el tram que recorre pel cim de la vall de El Corb, al mig de bosc de roures i alzines. Suaument ens baixarà fins a l`ermita de St. Miquel.

Aquesta ermita ens encantarà!. Situada sota el Puig Rodó, en el passat antic fou seu de la parròquia de Les Preses i ja es citada l`any 957. Per St. Miquel els veïns i acompanyants hi celebren un aplec entranyable del que destaca el sorteig d`ànecs, pollastres o conills, donats pels veïns. La reina de la festa es “La Viroia”, una ruleta que si no te un mil·lenni, poc n`hi deu faltar…. Òbviament esta custodiada fermament a casa dels pavordes de la vall i nomes s`en gaudeix pel dia de l`aplec.

Ruta volcà Racó Ermites

Seguim per pista cap a la masia de L`Antiga, nom que deixa clar els seus orígens. Ens decantarem cap a llevant, per pista, a poca estona arribarem a una reconada de faigs que abriguen l`ermita de St. Martí. L`imatge es de postal!. Es un dels indrets mes estimats pels veïns, els garrotxins i els visitants!. L`encant de l`ermita i les seves escalinates encaixen harmoniosament amb l`entorn ombrívol. Un silenci acollidor deixa sentir el clapoteig de la font. Tot plegat, es un tresor que hem de respectar, protegir i conservar!.

Baixarem per pista cap Els Camps ( de Dalt i de Baix), masies antiquíssimes, avui malauradament abandonades i arribarem a la carretera de El Corb. Mirant a Llevant, a quatre passes, entraríem a La Fageda d`en Jordà. Nosaltres tornarem per l`altre banda i gaudirem de conreus, pastures, boscos i paisatges que guardarem a la memòria com dels mes autèntics paratges rurals, acuradament conservats. Es mèrit dels propietaris, veïns i les institucions locals d`haver mantingut un espai tant ben endreçat!. Tot caminant, veureu ramats de xais pasturant mansament, donant vida al paisatge i confirmant la qualitat de les costelles que s`ofereix a la carnisseria.

 

La vall del Corb es sempre bella i canviant, per mes sovint que la visiteu. Però hi han uns dies imprevisibles i privilegiats de la primavera i sobretot, a la tardor que aquest indret gaudeix de una màgia de sensacions intimes i netes, difícilment repetibles. Es complementen els verds canviats i els colors daurats i rogencs de les fagedes, amb els conreus, les pastures i el fum suau de la llar de les masies. Afegim-hi a l`horitzó, els Pirineus amb les primeres emblanquinades de neu. Tot plegat traspua vida i placidesa, avui encara, a la nostra comarca.

Gaudim-ne i conservem-ho!.

Veure la ruta ahttps://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-a-peu/

Autor: daniel t.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *