LES ROQUES ENCANTADES (per LA SALUT) – RCC 10a

Aquesta és una excursió “FANTÀSTICA”, pel paisatge que farem i per l’encant del lloc que anem a visitar. Per fer la ruta (RCC10b) hem marcat quatre punts a la Fitxa i al GPS que ens poden servir per confirmar que estem pel bon camí.

És una excursió per fer amb família, fàcil, distreta, curta i canviant. Però sobretot, és familiar si prèviament s’ha preparat l’imaginari infantil per l’encant del lloc: les faules, els misteris,  que les pedres i el bosc suggereixen. Els contes neixen de llocs com aquest…

Pujarem amb cotxe des del Càmping Natura a Les Preses fins al santuari de la Salut de St. Feliu de Pallarols.

 

Ho farem per l’antiga carretera C-153 d’Olot a Vic que passa pels Hostalets d’en Bas, el coll de Condreu, Rupit… Després de 14 km de corbes, trobem l’indicador en mig d’una “paella” que ens dirigeix al santuari amb un parell de quilòmetres.

A la Salut podrem aparcar i gaudir una esplèndida panoràmica de la Garrotxa i Pirineus. És un excel·lent bar-restaurant per esmorzar o dinar, abans o de tornada de la ruta. Preparem calçat, plànol, GPS, el rebost,  i cap a les Roques Encantades!

El camí és ben marcat i ample. Comença amb una pujada al mig d’una fageda, que servirà per moderar el neguit dels menuts. Arribats al collet, l’itinerari es suavitza per la Terma Alta i el Pla d’Armadans. Hi ha un portal que assegurarem de deixar-lo ben tancat, no fos cas que vaques i cavalls sortissin dels amplis camps de pastura.

Aviat entrarem a una fageda espectacular que ens endinsa cap al lloc màgic: LES ROQUES ENCANTADES, un conjunt de pedres, al mig del bosc, que la vostre imaginació pot visionar com a castells, animals fantàstics o fades petrificades que esperen reeixir amb el somni dels visitants.

Si voleu fer l’excursió un dia boirós de tardor, procureu anar agrupats, amb els ulls ben oberts i sense estridències, no fos cas que despertéssiu les roques de l’encanteri i us aparegués una fada o un follet en forma de cabreta, d’esquirol o de corb negre…

Per tornar, “girar cua” pel mateix camí. Haurem caminat dues hores que poden ser l’entrada de somnis per molts dies, amb aventures i personatges diferents, però, el mateix paisatge.

 

Veura la ruta a:  https://www.campingnatura.cat/activitats/rutes-a-peu/

 

danielt (tardor del 2018)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *