LA TARDOR A LA GARROTXA

Aquest estiu ha allargat la bonança fins a principis d’Octubre. La comarca es propicia a assimilar els efectes naturals d’aquesta temporada de l’any. Estem al mig de l’estiu (calor, mar i Costa Brava) i de l’hivern (fred, neu i Pirineus. La tardor és garrotxina!.

Aquí, la tardor assenyala l’hora dels sentits: obrir els ulls per observar els canvis als boscos, als cultius ja despunta el blat. La terra aflora descansant dels cereals que ja són a les sitges. Els prats ofereixen la darrera pastura abans d’hivernar. El bestiar, vaques, cavalls, els remats d’ovelles aprofiten les millors clapes: vés a saber quan vindrà la primera nevada i l’herba ja es torna moixa… El Canigó avisa que presumeix de blanc. Les aus emigren a climes més escaients.

Tot comença amb els primers freds. Les fulles verdes es transformen en ocres i rogenques, segons el tipus d’arbre. Les rouredes, les fagedes i les pollancredes són les més espectaculars i fan la metamorfosi de colors segons s’intensifica el fred. En poques setmanes que els boscos es converteixen en mosaics canviants de colors.

Una ventada sobtada despullarà els arbres i crearà una catifa daurada i cruixent de fulles que es fa irresistible de gaudir-ne resseguint corriols, camins i pistes dintre el bosc i especialment a la Fageda d’en Jordà, que va enamorar al poeta Joan Maragall. Observar els raigos de sol filtrar-se des dels arbres mentre silenciosament cauen les fulles als teus peus o sobre la pedra tosca, és un obsequi de la natura que recordarem intensament.

És temps de passejar, pedalar, visitar alguns del mil racons que gaudeix aquest territori. Sol o millor amb família o amics. Sense presses, ben abrigat, respectant el silenci que convida la natura. Obrir els ulls perquè sota uns castanyers hi podem trobar les castanyes que al vespre podem torrar a la vora del foc. O potser, podrem collir bolets, que n’hi ha molts i exquisits. Això si, no cal que perdeu el temps preguntant a la gent del territori on són, perquè és un secret que no es descobreix ni sota suborn ni tortura!.

Amb prudència i respecte a la Covid i al territori, sou convidats a gaudir d’aquesta tardor. El Càmping Natura us acollirà amb la calidesa del contacte personalitzat i som experts en aconsellar-vos els indrets, les rutes, les activitats que us poden interessar. Ho farem amb convicció perquè ens sabem com el que més i volem ajudar-vos més que ningú. En conseqüència us demanarem que ens ajudeu a mantenir del que ara estareu gaudint.

danielt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.