ÈSDANSA 2019!

Acompanyeu-nos del 19 al 25 d’aquest mes d’Agost, des del Càmping Les Preses Natura i podreu viure Ésdansa 2019 des del poble!.

Enguany, entre altres grups, hi participan: Ballet Folklorico de Guatemala, Somos Cultura viva de l’Ecuador, Bert d’ Armènia, Lumumba de Tanzània, Mija Kim de Corea del Sud, Al Majd d’Oman, Esbart St. Martí de Barcelona, Esbart Margall de Barcelona, Esbart Marboleny de Les Preses….

Cada any, a la segona quinzena d’Agost, Les Preses viu una de les activitats culturals i populars mes interessants de l’estiu al nostre país: Ésdansa, organitzat per l’Esbart Marboleny, amb la participació de les millors companyes de dansa d’arrels tradicionals del mon.

Ésdansa no es nomes un festival d’espectacles de primer nivell, es també l’aprenentatge de la cultura dels països que hi participen, la recerca de les tradicions de musica i balls, la divulgació  i l’homenatge a personatges de la cultura popular del territori. Sobretot es la gran festa de germanor entre els participants i visitants de totes les edats…

Una setmana complerta que Les Preses i tota la Garrotxa s’hi aboca amb entusiasme en les diversos tallers i activitats, alguns gratuïtes, altres a preus populars, però tots d’alta qualitat i  participatius. Amb ganes de passar-ho bé, ballant, aprenent la diversitat cultural i fent amics!

Constatant que les diferencies entre els humans dona una riquesa cultural, conreada per generacions, que ara, els mes joves i preparats, ens fan gaudir a casa nostra amb exquisits i meravellosos espectacles que compartim amb joia!.    

El “miracle” d’Ésdansa en un petit poble com Les Preses, només s’explica per l’entusiasme de l’Esbart Marboleny, les desenes de balladors de l’entitat, l’ajut dels familiars, els amics, els voluntaris i milers de visitants que cada any, ja son 36!, fan del nostre territori el centre de la cultura d’arrels tradicionals i populars.

Al llarg dels anys, els espais on s’organitzen els tallers, les activitats i els espectacles, s’han anat ampliant i condicionat per correspondre a la qualitat dels grups que ens acompanyen. Però també hi ha activitats als carrers i places del poble. També en indrets entranyables que acullen espectacles a l’aire lliure, en plena natura, alguns dintre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on Les Preses  gaudeix de espais privilegiats, com el Parc de Pedra Tosca, la vall del Corb

Més informació: Festival És Dansa

 danielt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.