BIKE PARC A LES PRESES

Les Preses, aquest municipi garrotxí al costat d’ Olot, va crear una àrea d’esbarjo proper al Parc Natural de la zona volcànica, fruit de l’aprofitament pel creixement industrial del polígon de l’Avellana. Inicialment se’l va anomenar Parc Xinguirri, ara deu fer 15 anys. Aquest espai estava destinat a zones infantils, de lleure i esportives, sobretot dedicades a la bicicletes, que ja despuntaven com a preferides per la mainada, tant per l’ús recreatiu com formatiu.

Dintre l’ampli parc verd, s’hi van construir circuits senyalitzats per aprendre a circular amb bicicleta per les vies publiques, àrees de picnic, un circuit de terra, amb torre de control inclosa, per competicions de BTT que no van prosperar i que va derivar a cotxes teledirigits, també un rocòdrom per a escalada i un bar, amb voluntat de servei públic. Finalment, tot va acabar en un trist abandonament. Com en tants altres exemples, temes lamentables aliens a la ciutadania van enfonsar un projecte interessant.

Avui podem celebrar que la restauració municipal del Parc ha estat un èxit en d’inauguració que pronostica  una nova i prospera etapa al Parc: mes de 400 participants han fer una pedalada i sobretot, han conegut i gaudit d’ aquest espai!. A més, hi ha interès popular i del sector ciclista de la zona per optimitzar-lo.

Tant de bo prosperi  i es consolidi pel gaudi generalitzat de presencs, garrotxins i visitants!.

danielt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.