RCB7 – El Corb Parc de Pedra

Excel·lent excursió per fer amb família, pedalant per la Vall del Corb, el Bosc de Tosca, el Parc de Pedra i la Via Verda Olot-Girona.

Baixarem del Càmping cap al nucli de Les Preses. Ens decantarem direcció Nord a la Zona Residencial del Pladevall, seguirem pel polígon industrial on al final, iniciarem la carretera del Corb pujant al veïnat de Pocafarina. Aquí comença El Corb, amb la carretera serpentejant a la vall mentre a la dreta s`aixeca la serralada que neix al volcà Racó, que passarem per sota, també del Puig Rodó (mirador de la Zona Volcànica de la Garrotxa que s`hi accedeix des de l`Area Recreativa de Xenacs), segueixen els Marbolenys , Roca Vidal, Rocalladre

Arrecerats a la muntanya o dispersos dintre la vall hi veurem una dotzena de masies que conviuen harmònicament amb paisatges de conreus i pastures que conformen un escenari idíl·lic i real de zona rural privilegiada. Masies amb nom propi: El Racó, El Farrés, El Soler, Ca l`Adroer, el Colomer i l`Antiga, a la banda del bosc de fagedes, que es fa espectacular a la primavera i la tardor pels canvis cromàtics de cada sector.

La vall no queda enrere en bellesa: camps ben conreats, pastures amb remats que hi donen vida. masies endreçades: Els Mitjans, La Canova i La Quintana. Fins a aquesta pedalarem per la carretera del Corb. Davant, al final de la vall, ja entraríem a la Fageda d`en Jordà, que ja es una altra ruta (RCB3 i RCB4). Nosaltres pedalarem direcció nord per la carretera de Bonavista que ens completarà la panoràmica de la vall tot passant per les últimes masies: Curos Nou, les Arenes, la Ginebreda i Les Mates. Travessarem fagedes, fins arribar a una hípica.

ruta-bicicleta-corb-parc-pedra-tosca_4

En aquest punt, girarem a Sud pedalant per un preciós camí entre parets seques i artigues típiques del Bosc de Tosca, fins arribar al veïnat de Pocafarina per seguir l`Avinguda de la Zona Esportiva, que travessa aquest endreçada urbanització. Creuarem la carretera de Vic-Olot pel semàfor i entrarem a la carretera vella de Les Preses (direcció Nord) fins a l`entrada del barri de St. Roc d`Olot. on trobarem a l`esquerra, el camí de Canaderes, que ens portarà fins a la Via Verda i al riu Fluvià.

Pedalarem direcció Sud per la Ruta del Carrilet i a pocs metres hi ha el Baixador de Codella i mes endavant l`entrada al Parc de Pedra Tosca, mereixedor de un Life de l`Unió Europea a l`any 2002 per la recuperació de un espai de pedra volcànica, artigat per generacions passades, creant un paisatge de petits conreus, itineraris de paret seca i cabanyes. Es recomanable de fer-hi una passejada pel laberint de camis, per l`interès del paisatge i per valorar l`esforç i habilitats dels qui varen configurar aquell territori. També va obtenir el premi Europeu del paisatge Rosa Barba a l`any 2005.

Tornant a la bicicleta i seguint la Via Verda cap a Les Preses, veurem a la dreta els paratges, les pastures i l`imponent masia de Codella, elevada al cim de un turó per salvaguardar-se de les crescudes del riu Fluvià. Creuarem la carretera de La Pinya i entrarem al Pla de Les Preses: davant la Vall d`en Bas, amb els Llancers al fons. A la dreta, el massís de Sta. Magdalena, amb el Coll de Bracons, el Puigsacalm i el Salt de Sallent. Despunta el turó de El Mallol, presidint la plana. A l`esquerra, la vall del Corb que hem fet, el volcà Racó, Xenacs i Murriá, que tanca el cercla de muntanyes que envolten la vall. Quatre pedalades i ja som al Càmping. Bona excursió!.

Autor: daniel t.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *